Ik heb vandaag een lekker receptje voor jullie met de restjes van de kalkoen van gisteren of eergisteren.
Het is een pittige Thaise soep!
Je hebt nodig:
- ongeveer 150g gekookte of gebraden kalkoen
- 1 chilipepertje
- 4 dl kokosmelk
- 1 blokje kppenbouillon
- een stengel citroengras, geplet en in stukjes
- korianderzaadjes
- 2 lenteuitjes
- koriander
- peper en zout
Breng de kokosmelk aan de kook met 3 dl water en het bouillonblokje. Voeg de citroengras en het chilipepetje toe. De korianderzaadjes kan je even pletten voor je ze toevoegt om wat meer smaak eruit te krijgen. Je hebt er maar een paar nodig. Haal dit van het vuur en laat het een uur trekken. Zeef de soep en breng het terug aan de kook. Doe de kalkoen erbij en wat peper en zout. Als het goed warm is kan je het serveren met wat lentjeuitjes erop en koriander.
Je kan ook kiezen om er wat noedels doorheen te doen of groente zoals spinazie.
Smakelijk!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten