Pagina's

zondag 28 december 2014

Kerststronk


Een traditioneel dessert tijdens de feestdagen is toch wel de kerststronk. Ik wijk dus vandaag af van mijn 'boek' en geef jullie een recept waarbij je zelf een kerststronk kan maken!

Je hebt nodig:
- 250g rode vruchten (bevroren)
- een scheutje creme de framboise
- 40g + 75g suiker
- 5 dl room
- 100g donkere chocolade
- 3 eieren
- 75g bloem
- 2 el cacaopoeder
- versiering naar keuze

Laat de mengeling van rode vruchten ontdooien en van het sap op. Doe de room in een pannetje en breng dit tot tegen het kookpunt. Breek de chocolade in stukken en los dit op in de room. Laat dit mengsel daarna afkoelen en klop het daarna op tot je een luchtig mengsel hebt.
Breek de eieren in een kom en doe hier de 75g suiker bij. Dit klop je tot je een schuimige, egale massa krijgt. Zeef de bloem en doe dit samen met de cacaopoeder bij de eieren. Meng dit tot een egale massa. Verwarm de oven op 210 graden. Doe het beslag op een ingevette ovenschaal en zet dit 7 tot 8 minuten in de oven. Stort je biscuit op een rooster en laat het afkoelen. 
Neem een pannetje en verwarm het vruchtensap met 40g suiker. Breng het lichtjes aan de kook en doe de creme de framboise erbij. Laat de siroop afkoelen. 
Leg de biscuit met de dunste zijde naar je toe op je werkblad. Strijk met een kwastje een laagje siroop over de biscuit en doe daarop een laagje chocolademousse. Zorg dat je een deel van de bovenste kant vrij houdt. Verdeel een deel van het fruit erover en rol dit alles op tot een stronk. Bestrijk het hele oppervlak met de overgebleven chocolademousse 
Nu kan je je stronk nog versieren zoals je zelf wil!

Smakelijk!

xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten