Zoals de titel zegt, maken we vandaag boterdeeg. Ik maak er een taart met rood fruit en pistache mee.
Jammer genoeg heb ik geen foto kunnen maken, aangezien de taart op was voor dat de batterij van mijn camera was opgeladen.
Je hebt nodig voor het deeg:
- 185g zachte boter
- 25g lauwe melk
- 1 eidooier
- 1 dessertlepel fleur de sel
- 1 dessertlepel fijne kristalsuiker
- 250g bloem
Voor de vulling:
- 3 eieren
- 25g amandelpoeder
- 100g fijne kristalsuiker
- 1,5dl slagroom
- 30g hele pistachenoten
- 25g gesmolten boter
- 1/2 el kirsch
- 1/2 el bloem
- 200g gemengd rood fruit
- 30g poedersuiker voor de garnering
Het deeg bereid je door de boter zacht te kloppen. Hier doe je de melk en eidooier bij. Dit meng je goed door elkaar. Voeg de fleur de sel en de suiker toe en klop tot je mengsel glad is. Meng de bloem erdoor en leg het deeg 2 uur in de koelkast.
Ondertussen kan je de vulling maken. Breek de eieren en voeg het amandelpoeder, de fijne kristalsuiker,slagroom, pistachenoten, gesmolten boter, kirsch en bloem toe. Meng alles tot het mengsel egaal is en zet het opzij.
Verwarm de oven op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer 3mm dikte. Leg dit in een ingevette bakvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel het fruit erover en giet de pistachevulling erin. Bak de taart in 40 minuten gaar.
Laat hem helemaal afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Strooi er als versiering wat poedersuiker over.
Smakelijk!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten