zondag 18 januari 2015
Taartjes met blauwe kaas en peer
Vandaag hebben we een nieuwjaarsborrel van de straat bij ons thuis. Ik heb dus deze lekkere taartjes gemaakt!
Je hebt nodig:
- 3 stoofpeertjes
- rode wijn
- suiker
- citroenschil (ik heb geen tijdgehad om stoofpeertjes te maken en heb dus peren uit blik gebruikt)
- 4 plakjes bladerdeeg
- 100ml creme fraiche
- 1 ei
- 100g blauwe kaas
- zout en peper
De stoofpeertjes maakt je door ze in een pannetje te doen met de wijn, suiker en citroenschil. Dit laat je zachtjes koken tot je peertjes gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vormpjes in en snij kleine cirkeltjes uit het deeg. Die leg je dan in de vormpjes.
Meng de creme fraiche met het ei, de blauwe kaas, zout en peper. Schep het mengsel in de vormpjes en leg daar plakjes peer op. Dit moet ongeveer 25 minuten in de oven en dan is het klaar.
Je kan ze koud of warm serveren!
Smakelijk!
xxx
Volg me op Bloglovin'
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten