Pagina's

donderdag 8 januari 2015

Gevulde courgette

Ik had weer eens zin om een gerechtje te maken voor jullie. Ik heb de gevulde courgette vaak voorbij zien komen op instagram en wou er een eigen twist aan geven!

Je hebt nodig:
- rundergehakt (200g)
- mexicaanse kruiden (zo'n zakje)
- een paprika
- een sjalotje
- een courgette
- een ei
- wat paneermeel

Snij het uitje en de paprika fijn en doe dit in een kom met het gehakt. Ik heb gezien dat veel mensen het gehakt eerst bakken voordat ze het in de oven doen, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik bang ben dat het droog wordt. Het moet dan wel wat langer in de oven natuurlijk. Omdat ik het niet eerst bak, maar ik er een soort van gehaktbal van, dus bij je gehakt (en paprika en ui) doe je de kruiden, een ei, wat paneermeel en eventueel wat peper en zout. Dit meng je goed door, best met je handen.

Dan snij je de courgette in de lengte door en hol je de twee delen uit. Die vul je dan op met je gehakt mengeling wat dan in de oven kan.

Ik ben nog wat aan het spelen met de temperatuur en tijd. Ik had het 20 minuten op 180 graden erin gezet, maar het was nog niet gaar. Daarna een kwartiertje op 200 graden en dan is het klaar!

Als je nog gehakt over hebt, kan je er gehaktballetjes van maken en die bakken in de pan. Heb je al een lunch voor morgen!

Ik eet maar de helft van de courgette op, dus de andere helft warm ik morgen avond terug op. Ik weet niet precies hoeveel dit gerecht gekost heeft, maar ik schat rond de 3 euro.

Smakelijk!

xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten