Het is weer tijd om te bakken! Vandaag maak ik een appel-peren crumble. Het originele recept maakt het met druif en peer, maar dat vond ik nogal gewaagd.
Je hebt nodig:
- 150g bloem
- 75g lichte basterdsuiker
- 75g kristalsuiker + beetje extra
- 150g boter
- 150g amandelpoeder
- 1 dessertlepel kaneel + beetje extra
- 2 snuifjes zout
- 1 peer
- 2 appels
- citroensap
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem, suikers, boter, amandelpoeder, kaneel en het zout bij elkaar in een kom. Kneed het met 2 handen door elkaar tot het goed gemengd is en in stukjes uit elkaar valt. Zet dit even aan de kant.
Schil het fruit en snij het in stukken. Besprenkel ze met wat citroensap zodat ze niet bruin worden. Je kan er naar smaak wat suiker en kaneel doorheen doen.
Dit doe je in een grote ovenschaal of gewoon in kleine bakjes. Hier op komt het deeg en dit zet je 20 minuutjes in de oven tot het mooi goud bruin is.
Smakelijk!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten