Vandaag heb ik samen met twee vriendinnen rode curry gemaakt. Ik maak het wel vaker, maar mijn vriendinnen wilden het ook graag leren, dus bij deze. Natuurlijk hebben we ook zelf de currypasta gemaakt, wat helemaal niet moeilijk is! Het recept is voor 4 personen.
Here we go!
Voor de currypasta heb je nodig:
2 rode pepers
1 stengel citroengras
2 tl suiker
1 el vissaus
1 el zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 cm verse gember
1 el gemalen koriander
Dit doe je allemaal in een blender en maal je fijn tot het een papje is.
Voor de rest heb je nodig:
currypasta
250 ml bouillon
400 ml kokosmelk
320 gr kipfilet
2 rode paprika's
erwtjes of boontjes naar keuze
Eerst bak je de currypasta in een droge pan, dus geen olijfolie. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed vrijkomen en dat het ook een beetje gaart. Dan doe je de bouillon en de kokosmelk erbij. Dit alles laat je vijf minuutjes op een middelhoog vuurtje pruttelen. Je snijdt de kip en de paprika in stukje en voegt dit samen met de erwtjes/boontjes toe aan de saus. Dit alles laat je nog 20 minuten pruttelen. Ondertussen kook je wat rijst en dan is je maaltijd klaar.
Het kost ongeveer 4 euro per persoon, wat nog best mee valt!
Laat even weten wat je ervan vond als je het zelf hebt klaar gemaakt.
Smakelijk!
Kijk ook zeker even naar mijn twitter, want daar staat een prijsvraag op waarmee je een kortingscode voor Loavies kan winnen. Hij is nog tot eind december geldig dus wees snel!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten