Pagina's

woensdag 5 november 2014

Pompoen met chiliyoghurt en korianderdressing

Wat is dit een hemels gerecht! Ik heb het gisteren voor de eerste keer uitgeprobeerd en ben helemaal verliefd! Je kan er ook super veel kanten mee op. Gisteren heb ik het gewoon zo gegeten, vandaag maak ik risotto met de pompoen, maar wel met dezelfde kruiden en smaken. Truly delicious!

Je hebt nodig (voor 4 personen):
1 grote flespompoen
1 tl kaneel
6 el olijfolie
zout
peper
handvol koriander
teentje knoflook
pompoenpitten (eigen keuze, ik vond het niet zo lekker erbij)
200g Griekse yoghurt
Pittige chilisaus

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen in stukken met de schil eraan. Doe deze in een kom  met de kaneel, 2 el olijfolie, peper en zout en zorg dat alle stukjes een laagje bevatten. Dan leg je ze op een bakplaat, met de schil op de plaat en doe je ze 35-40 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
Voor de korianderdressing doe je de knoflook, koriander en 4 el olijfolie in een blender tot je een sausje hebt.
De yoghurt meng je gewoon met de chilisaus.
Dan kan je dresseren zoals je wil en kiezen hoeveel saus je wil. Het is echt super lekker!


Voor de risotto kan je op mijn blog kijken, daar staat nog een recept van op. De pompoen doe je dan in stukjes door de risotto en een paar laat je er heel. Dan kan je nog de yoghurt of koriander erover doen als je dat lekker vindt.

Smakelijk!

xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten