Dit gerecht is zo lekker! Ik wou rode biet proberen, maar wist niet goed hoe ik het klaar moest maken. Toen vond ik dit recept van de Albert Heijn en heb ik het geprobeerd. Het resultaat was echt verrukkelijk!
Je hebt nodig voor vier personen:
- bladerdeeg
- een bosje lente uitjes
- 2 rode bietjes
- ongeveer 200g zalm
- 4 eieren
- 200 g roomkaas
- 1 el kappertjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het bladerdeeg in een ingevette bakvorm en prik gaatjes in de bodem. Dit zorgt ervoor dat het niet opblaast tijdens het bakken.
Snij de lente ui in ringetjes en leg 2/3 op het bladerdeeg. Schil de bietjes en rasp ze. Leg dit op de uitjes.
Snij de zalm in stukken en leg dit er ook op.
Klop de eieren los en meng er de roomkaas onder. Giet dit mengsel over de bietjes en zalm. Kruid het geheel af met peper en zout.
Dit moet nu 45 minuten in de oven. Als het te bruin wordt vanboven, kan je er aluminiumfolie overheen leggen.
Betrooi het voor het serveren met de rest van de uitjes en de kappertjes.
Smakelijk!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten