Vandaag is het voor echt! Ik maak recepten uit het boek 'Patisserie' van Christophe Felder. Het eerste recept is dat voor boterdeeg. Hij maakt er een kwetsentaart mee. Jammer genoeg is het niet het seizoen voor kwetsen, dus ben ik voor appeltjes gegaan.
Je hebt nodig:
- 250g bloem
- 125g boter in blokjes
- 1 tl zout
- 40g kristalsuiker
- 1,25 dl koud water
- paneermeel
- 2 appels
- kaneel
Meng de bloem, de boter, het zout en de suiker door elkaar. Hierbij doe je het water en dit meng je tot je een mooi geheel hebt.
Dit deeg moet 2 uur in de ijskast....
Daarna rol je het uit en leg je het in een ingevette bakvorm. Het beste zo'n vlaaivorm. Mijn deeg was nog erg vochtig, dus ik heb er wat extra bloem bijgedaan waardoor hij makkelijker uit te rollen was.
Bestrooi de bodem met wat paneermeel zodat het vocht van de appels geabsorbeerd wordt en de bodem krokant wordt. Dan leg je de appeltjes erop en zet je het geheel in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dit moet 35 minuten in de oven, maar ik heb hem er nog een kwartiertje extra in gedaan omdat ik de bodem nog niet goed gaar vond.
Daarna strooi je er wat suiker en kaneel overheen en is je taart klaar.
Smakelijk!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten