Pagina's

woensdag 8 oktober 2014

Quinoa

Het wordt een steeds bekender product, maar niet iedereen weet even goed hoe hij ermee om moet gaan. Ik leg het jullie vandaag even uit.

Quinoa is een graan dat heel veel eiwit bevat en geen gluten. Waarom is het dan een graan? Het groeit als graan en we eten enkel de zaadjes op. Je kan het ook een beetje vergelijken met rijst of couscous.

Ik hoor veel mensen zeggen dat ze het maar vies vinden of dat het geen smaak heeft. Deze mensen gebruiken het meestal als rijst of couscous, dus als basis van hun gerecht. Dat moet je niet doen, je moet het juist erbij eten.

Ik doe het meestal door een salade heen, dat vind ik het lekkerste en zo heeft het ook het meeste smaak. Ik gebruik niet veel, ongeveer een eierdopje.
Ik kook het 5 minuten met het dubbele aan water en daarna laat ik het 7 minuten staan. De korrels nemen al het water op en worden glazig. Dan kan je ze gebruiken door een salade of door roerbakgroenten of wat dan ook. Het is erg goed om na het sporten te eten, want er zitten veel eiwitten in die goed zijn voor het herstellen van je spieren.

Ik hoop dat jullie het eens op mijn manier proberen en dat jullie het dan wel lekker vinden. Laat even weten wat je ervan vond!

xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten