Ik moet jullie iets opbiechten. Ik woon al een jaar in Gent en ben gisteren voor het eerst naar de markt gegaan. Echt stom eigenlijk, want het is echt een goede en gezellige markt! Ik heb er een slibtongetje gehaald. Wat ik erg lekker vind om bij vis te eten is spinazierisotto, dus bij deze krijgen jullie mijn recept.
Je hebt nodig:
- vis naar keuze, ik heb slibtong gekozen
- risottorijst, ongeveer 90g per persoon
- 1L bouillon, best groentebouillon
- 300g spinazie
- 2 uitjes
- knoflookpoeder
- een restje wijn
- olijfolie
- peper en zout
Als eerste zet je je bouillon op. Deze moet goed warm zijn tegen de tijd dat je met je risotto begint. Dan bak je de spinazie met een fijngesneden uitje. Laat de spinazie goed uitlekken want het bevat erg veel vocht! De spinazie kruid je met knoflookpoeder, peper en zout.
Pak een pan met een stevige bodem en vrij hoge wand. Doe hier een goede scheut olijfolie in en fruit een uitje. Als deze glazig is, kan de risottorijst erbij. Ik eet er 2 dagen van, dus ik doe er 180g rijst in. Ook deze laat je glazig worden. Daarna kan er een scheut witte wijn bij, die je laat wegkoken. Als de rijst alle wijn heeft opgenomen schep je er lepeltje voor lepeltje de bouillon bij. Je wacht iedere keer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen, voor je een nieuwe lepel erbij doet. Die gaat door tot de rijst gaar is. Het kan zijn dat je nog bouillon over hebt natuurlijk. Als de rijst gaar is, wordt er normaal boter en parmezaan bij gedaan, maar om het gezond te houden doe ik dit niet. Laat de rijst rusten terwijl je de vis bakt in de olijfolie. Daarna doe je de spinazie bij de rijst en je maaltijd is klaar.
Smakelijk!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten