Pagina's

dinsdag 16 september 2014

Brownie

Ik vond dat ik vandaag wel wat lekkers verdiende, dus heb ik zelf brownie gemaakt.
Ik was mijn recept kwijt, maar gelukkig staat het internet vol met recepten en heb ik er daar een af

geplukt. Ik zal het hier op zetten. Het is dus niet van mij, maar van Libelle. (http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/3438/brownies-met-noten)

Je hebt nodig:
70g pure chocolade (ik heb wat minder gebruikt)
90g boter
200g walnoten (ik heb slechts 100g gebruikt)
70g cacaopoeder
330g suiker
1 zakje vanillesuiker
200g zelfrijzende bloem
3 eieren
zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Je doet eerst de boter in een pannetje, die laat je op een klein vuurtje smelten. Laat hem enkel smelten, hij hoeft niet bruin te worden. Die doe je dan in een kom en daar meng je de suiker en cacaopoeder bij. Daarna doe je er een voor een de eieren bij. Zorg dat het ei helemaal erin gemengd is voordat je het volgende erbij doet. Hier doe je dan nog 120 ml water bij.
Nu mag de vanillesuiker en het zout erbij en dan de bloem die je even door een zeef haalt.
In het recept doen ze een deel van de noten erin en een deel op het beslag. De chocolade hakken ze in stukjes en doen ze er ook op. Ik heb alles er doorheen gemengd. Je kan zelf kiezen dus.
Dan moet het deeg 20 min in de oven. Na 20 min was het bij mij nog niet gaar, het heeft er nog een kwartier langer in gemoeten. Kan zijn omdat mijn laag dikker was. Je kan kijken of je deeg gaar is door er met een stokje in te prikken. Als er nog deeg aan hangt, moet hij er nog even in.
Na de tijd die je deeg nodig had om te garen haal je hem uit de oven en laat je hem het beste afkoelen in de vorm. Dan kan je hem in stukjes snijden.

Smakelijk!

xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten