Pagina's

donderdag 12 maart 2015

Recept Chili con carne

Als ik kook op kot, word er standaard gevraagd of ik chili con carne wil maken. Blijkbaar is mijn recept heel erg lekker en krijgt niemand er genoeg van. Het leek me daarom leuk om het recept met jullie te delen!

Je hebt nodig (voor 4 personen):
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 tl chilipoeder
- 1 rode peper
- 1 tl komijn
- 500g gehakt
- 200g zongedroogde tomaten
- 2 blikken tomaten
- 0,5 stokje kaneel
- 2 blikken kidney bonen

Snij de uien en knoflook fijn en bak ze in een hoge pan. Doe daar de rode peper, chilipoeder, komijn, peper en zout bij. Laat dit even bakken om de smaken vrij te laten komen. Doe dat het gehakt erbij en bak dit rul.
Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Dan doe je er de tomaten, kaneel en een dl water bij. Laat dit 30 minuten sudderen.
De bonen doe je erbij net voordat je het serveert.

Meestal blijft er nog een portie over, maar de tweede dag is het eigenlijk nog lekkerder!

Smakelijk!

xxx

Volg me op Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten