Vandaag heb ik een recept voor zoete kwarktaart. Het is echt helemaal mislukt bij mij. Het deeg lukte prima, maar de kwark moest ik opwarmen en dat schiftte helemaal dus dat kwam niet meer goed. Ookal ziet het er goed uit op de foto, toch was hij echt niet lekker. Ik zal wel het recept geven, maar ik ben benieuwd of het bij jullie wel lukt!
Je hebt nodig voor het deeg:
- 120g zachte boter
- 80g poedersuiker
- 30g amandelpoeder
- snufje zout
- geraspte schil van een sinaasappel
- 1 ei
- 200g gezeefde bloem
- 1 dessertlepel kaneel
- gedroogde peulvruchten voor tijdens het bakken
Voor de vulling:
- 250g kwark (40%vet)
- 3dl melk
- snufje zout
- 50g banketbakkersroompoeder
- 125g eiwit
- 65g fijne kristalsuiker
- 2 licht geklopte eidooiers
Doe de zachte boter in een kom en zeef de poedersuiker erboven. Voeg dan het amandelpoeder, wat zout en de sinaasappelrasp toe. Meng alles met een rubberen spatel tot de textuur egaal is. Breek het ei erboven en roer het er voorzichtig door. Voeg de bloem en kaneel toe en roer tot het mengsel glad is. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het twee uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van circa 3 mm. Vet een hoge taartvorm in met boter en bekleed hem met het deeg zonder er al te hard op te drukken. Leg een stuk bakpapier op de taartbodem en bedek dat met de linzen/gedroogde peulvruchten, zodat het deeg zijn vorm behoudt. Zet de taartbodem 20 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de linzen als de taartbodem gaar is.
Zet de temperatuur van de oven op 210 graden. Doe de kwark, melk en wat zout in een steelpan en verhit alles op een middelhoog vuur. (Hier schift de kwark bij mij dus, maar ik ben gewoon maar door gegaan met het recept) Doe het banketbakkersroompoeder in een kom en leng het al kloppend met een garde aan met wat van de warme vloeistof. Klop zodra het kwarkmengsel kookt met een garde het aangelengde poeder erdoor. Blijf kloppen en laat het mengsel 1 minuut koken, tot het begint te binden. Haal de pan van het vuur. (Bij mij wou het niet echt dik worden, dus ik heb er allesbinder bijgedaan)
Klop de eiwitten en voeg geleidelijk de suiker toe. Als de eiwitten vrij stijf zijn, klopt u ze voorzichtig met een garde door het kwarkmengsel. Verdeel het vervolgens over de taartbodem. Strijk met een kwast een dun laagje eigeel over de taart. Zet de taart 3-5 minuten (bij mij 7) in de hete oven tot de bovenkant van de taart goudbruin is. De vulling mag niet opnieuw gaan koken.
Laat de taart afkoelen voor u hem stort en serveert.
Ik ben benieuwd of het bij jullie wel lukt, laat het me zeker weten als het zo is!
Smakelijk!
xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten