Pagina's

zondag 15 februari 2015

Les 7: Linzerdeeg

Vandaag maken we een soort vlaai met linzerdeeg. Ik had nog nooit gehoord van dit deeg, dus laten we beginnen!
Voor het recept maak je zelf jam, maar ik heb het gekocht (wat erg!) omdat ik dan wat tijd bespaarde.


Je hebt nodig:
- 250g bloem
- 1/2 zakje bakpoeder (ik heb geen bakpoeder gebruikt, maar gewoon 250g zelfrijzend bloem)
- 10g cacao
- snuifje kaneel
- 125g fijne kristalsuiker
- 125g boter
- 65g gehakte amandelen
- snuifje zout
- 2 eieren
- geraspte schil van 1 citroen (die ik was vergeten..)

Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en kaneel in een kom. Voeg hier die boter in blokjes, suiker, amandelen en wat zout aan toe. Meng dit tot je een korrelig deeg hebt. Dan doe je er de eieren en de citroenschil bij en meng je tot het een glad deeg is. Hier maak je een bolletje van en dat laat je 2 uur rusten in de koelkast.
Na 2uur rol je 3/4 van het deeg uit en leg je het in een ingevette vorm. Hier doe je dan de jam op, een dun laagje is genoeg. Het restje deeg rol je uit en daar maak je van die strookjes van die je op de jam legt. Was een stuk moeilijker dan ik had verwacht!
De taart moet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Toen ik hem aan sneed, was de bodem nog niet goed gaar, dus ik heb de taart voor de zekerheid nog 20 minuten in de oven gedaan.

Smakelijk!

xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten