Pagina's

vrijdag 24 april 2015

Recept zoete aardappel chips


Dit is echt mijn nieuwe verslaving! Zoete aardappel chips. Lekker, gezond en super makkelijk te maken.

Je heb een zoete aardappel nodig en wat zout. Je schilt de zoete aardappel en maakt plakjes met een dunschiller of mandoline. Die leg je op een ovenschaal met wat bakpapier eronder. Je smeert elk plakje in met wat olijfolie en strooit er wat zout op.
Dit gaat 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na 8 minuten haal je de schaal eruit en draai je alle plakjes om. Nu moeten ze nog 30 minuten op 135 graden. Het beste is dat je om de 10 minuten de ovenschaal draait, zodat ze gelijk garen.

Als je ze extra knapperig wil, laat je ze nog 30 minuten in de oven terwijl die uit staat. Maar als je niet zo lang kan wachten, kan je ze ook zo opeten!

Smakelijk!

xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten