Pagina's

dinsdag 27 oktober 2015

Bloemkoolpizza

Nee, geen pizza met bloemkool erop, maar pizza met een bodem van bloemkool! Ik vond het recept in het boek van Rens Kroes en wou het erg graag proberen.


Het resultaat was super lekker, al zou ik niet de normale pizza helemaal kunnen vervangen hierdoor. Een klein minpuntje is dat het recept niet goed uitgelegd is. Er staat nergens voor hoeveel pizza's het recept is en het is allemaal erg onduidelijk! Ik heb dus geëxperimenteerd met de hoeveelheden en zal erbij zetten hoe ik het heb gedaan.

Je hebt nodig (voor 2 pizza's):
- 2 grote bloemkolen
- 2 eieren
- 1 tl rozemarijn, gedroogd
- 1 tl oregano, gedroogd
- peper en zout
- tomatensaus
- topping

Verwarm de oven op 180 graden. Haal de roosjes van de bloemkolen en doe ze in de blender of keukenmachine. Spreid ongeveer 500g gemalen bloemkool uit in een ovenschaal en zet deze in de oven. (Dit is per pizza!) Hussel af en toe om. Klop ondertussen in een kom de eieren met een vork luchtig. Zet de oven na 30 minuten uit en laat de bloemkool nog 30 minuten in de oven staan met de deur op een kier. Haal dan uit de oven en doe de bloemkool in een schone theedoek. Draai de doek steeds strakker dicht en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Zet ondertussen de oven weer aan op 180 graden. Voeg de bloemkool bij de eieren in de kom samen met de rozemarijn, oregano en peper en zout. (je gebruikt 1 ei per pizza!) Kneed alles tot een grote, kleverige bal en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen een pizzabodem en zorg dat de rand wat hoger is.
Zet de pizzabodem ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde over en maak ondertussen de topping. (Bij mij had de bodem wat langer nodig)
Met de topping erop moet de pizza nog 20 tot 25 minuten in de oven en dan kan je hem in punten snijden!

Smakelijk!

xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten